Tips voor uw tuin

Ziekte- en plaagbestrijding

Een tuinaannemer garandeert elke tuin een mooie en gezonde toekomst. Gaat het toch eens fout dan zorgt hij voor een snel en passend herstel.


Lees meer

Ziekte- en plaagherkenning

Wanneer je iets merkt aan een plant is het niet altijd noodzakelijk om in te grijpen. Je professionele tuinaannemer weet zeker raad. Hier vind je alvast enkele veel voorkomende ziekten en plagen.


Lees meer

Buxusmot bestrijden

Buxus is een ideale plant voor kleine hagen of als vormplant in een pot of in de tuin. Maar wat als deze inheemse groenblijver te kampen krijgt met buxusmot en de rupsen ervan hem helemaal kaalvreten?


Lees meer

Hoe onkruid in gazon bestrijden

Wil je ook graag een gazon met zo weinig mogelijk onkruid? Dat kan! Onkruid in gazon komt vooral voor op plaatsen met minder groei. De oplossing? Zorg voor een gesloten grasmat. Zo dringt er minder zonlicht door op de bodem en geef je onkruid geen kans. Maar hoe doe je dat?


Lees meer

Wanneer gazon aanleggen

Gras zaaien mag vanaf maart - april tot en met midden oktober. Maar de beste periode om gazon aan te leggen is van midden april tot eind mei en van midden augustus tot begin oktober. Nachtvorst kan geen kwaad voor je pas ingezaaide grasmat.


Lees meer

Tuinontwerp hoe begin je eraan

Het tuinontwerp is van cruciaal belang bij je droomtuin: een blauwe ceder in je voortuintje kan enkele jaren leuk zijn, maar daarna verdwijnt je hele huis eronder. Sommige tuinaannemers kan je niet alleen inschakelen voor de aanleg en het onderhoud van je tuin, ze zorgen ook voor een tuinontwerp.


Lees meer